PITAYA Fructul Dragonului este un fruct tropical și subtropical care este produs de cactusul Hylocereus .
Fructul dragonului, numit și pitaya sau pitahaya, este un fruct tropical și subtropical care este produs de cactusul Hylocereus . Îl vei recunoaște după exteriorul său roșu sau violet strălucitor cu vârfuri solzoase și interiorul galben, violet sau alb pătat cu semințe negre.
Fructul dragonului crește pe cactusul Hylocereus, cunoscut și sub numele de regina Honolulu, ale căreii flori se deschid doar noaptea.
- Advertisement -
Pitaya este originară din America Centrală și de Sud și acum este cultivată și savurată pe scară largă, în Asia de Sud-Est, India, Australia, Caraibe și în cele mai sudice părți ale SUA (California de Sud, Florida de Sud și Hawaii). Cel mai mare producător comercial de pitaya este Vietnam.
Pitaya Fructul dragonului poate părea exotic, dar aromele sale sunt similare cu alte fructe. Gustul său a fost descris ca o încrucișare ușor dulce între un kiwi și o pară.
- Advertisement -
Acesta este un aliment sățios, apreciat pentru aroma sa delicioasă și pentru multiplele sale beneficii pentru sănătatea noastră. Este bogat în fibre, antioxidanți, potasiu, fosfor, vitamina C, pectine, licopen, enzime digestive, caroten, proteine, riboflavine.
Informații nutriționale
Fructul dragonului conține cantități mici de mai mulți nutrienți. Este, de asemenea, o sursă decentă de fier, magneziu și fibre.
- Advertisement -
Iată informațiile nutriționale pentru o porție de 100 de grame:
- Calorii: 60
- Proteine: 1,2 grame
- Grăsime: 0 grame
- Carbohidrați: 13 grame
- Fibre: 3 grame
- Vitamina C: 3% din RDI
- Fier: 4% din RDI
- Magneziu: 10% din RD
Având în vedere cantitatea mare de fibre și magneziu, precum și conținutul extrem de scăzut de calorii, fructul dragonului poate fi considerat un fruct foarte dens în nutrienți. Fructul dragonului este un fruct cu conținut scăzut de calorii, bogat în fibre și oferă o cantitate bună de mai multe vitamine și minerale.
Beneficiile consumului de Fructul Dragon:
Fructul dragonului conține mai multe tipuri de antioxidanți. Aceștia sunt compuși care protejează celulele de moleculele instabile numite radicali liberi, care sunt legați de boli cronice și îmbătrânire.
- Advertisement -
Fructul dragonului are o mulțime de vitamine și minerale benefice, inclusiv:
- Carotenoide (pot reduce riscul de cancer).
- Licopen (poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de cancer).
- Magneziul (important pentru funcția celulară, iar fructele dragonului furnizează 18% din cantitatea zilnică recomandată).
- Fier (important pentru sânge și energie sănătoasă, iar fructele dragonului conțin 8% din doza zilnică recomandată).
- Vitamina C (ajută corpul să absoarbă fierul și întărește sănătatea sistemului imunitar).
Cum să tai și să mănânci Fructul Dragonului:
1. Găseste Pitaya Fructul Dragonului. Cea mai grea parte a consumului de Fructul Dragonului este să-l găsești, în funcție de locul în care locuiești. Este vândut în mod obișnuit în Asia, dar este mai puțin disponibil în SUA și Europa. Dacă magazinul tău alimentar local nu are fructe de dragon, verifică piețele asiatice din zona ta.
2. Selecteaza fructe coapte. Fructul Dragonului ar trebui să fie roșu aprins sau roz. La fel ca un kiwi sau o piersică, are cel mai bun gust când este complet copt. Apasă Fructul Dragonului. Dacă este puțin moale, probabil că este copt. Dacă este prea moale, înseamnă că este prea copt, iar textura nu va fi la fel de bună. Dacă este tare, lasă-l câteva zile înainte de a-l mânca.
Evită fructele care au pete sau vânătăi închise la culoare, pete maro uscate sau țepi uscati.
3. Tăie Fructul Dragonului în jumătate. Folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia prin el. Vei găsi în interior pulpă albă strălucitoare, care arată asemănătoare unui kiwi, cu semințe minuscule negre distribuite în fruct.
- Advertisement -
4. Scoate pulpa cu o lingură. Bagă o lingură de-a lungul marginilor cojii și apoi bag-o pe dedesubt pentru a slăbi pupla. Dacă fructele sunt coapte, trebuie să se separe cu ușurință de coajă.
5. Mănâncă Fructul Dragonului. Taie-l în sferturi ca un măr si bagă-l direct în gură. Fructul Dragonului are un gust deosebit de delicios la rece. Ia în considerare refrigerarea fructelor dragonului.
Evită să mănânci coaja de fructe de dragon. Are un gust neplăcut și este, în general, considerat a fi necomestibil.
- Advertisement -
Fructul dragonului este cel mai bine consumat crud, dar îl poți pune pe grătar ca și alte fructe. Bucură-te de el natural sau adaugă-l la:
- Cocktailuri.
- Deserturi.
- Pește, în special cod, ton și mahimahi.
- Salate.
- Smoothies.
Feature Photo by Anastasia Belousova
- Advertisement -
MADmoiselle